بررسی تاثیرات فناوری اطلاعات در گردشگری سلامت
با توجه به اینکه فناوری اطلاعات بسیاری از صنایع به ویژه گردشگری سلامت را تغییر داده است.در این مقاله سعی داریم به راهکارهای استفاده از فناوری اطلاعات در حوزه گردشگری سلامت بپردازیم.
همان گونه که در مقالات قبل نیز اشاره کردیم گردشگری سلامت سفری هدفمند به کشوری دیگر برای حفظ یا بازیابی دوباره سلامتی روحی و جسمی است. و امروزه روز توریسم درمانی توجه بسیاری را به خود جلب نموده است چرا که با وجود زندگی پر از استرس که حاصل مدرنیته است توجه به سلامت روحی و جسمی به یکی از ارزش های انسانی تبدیل شده است. و توجه به صنعت گردشگری سلامت به یکی از اصلی ترین استراتژی های ملی برای کسب درآمد تبدیل شده است. از سوی دیگر با توجه به گسترش وب گردی مرزهای فیزیکی بین کشورها از میان برداشته شده است. و گردشکران سلامت به دنبال بالاترین خدمات در کشور مقصد هستند و با توجه به رویکرد های بازاریایی کشور مقصد می توان برنامه های موثری برای جذب مخاطب داشت.
به دلیل فاصله فیزیکی بین گردشگر و مقصد بهترین راه برای معرفی خدمات و کیفیت ارائه بستر وب می باشد و بدین وسیله می توان بهترین تصویر را برای گردشگران سلامت ساخت.
اگر هر کشوری دارای یک زیر ساخت یکپارچه در فضای وب باشد که گردشگر بتواند به راحتی انواع جراحی ها،بیمارستان ها،بازه قیمتی انواع جراحی ها،رزومه پزشکان، هتل ها،خدمات رفاهی و فراغتی که در کنار خدمات گردشگری ارائه می شود را ببیند و بررسی کند می تواند راحت تر انتخاب نماید و حس خوشایندتری خواهد داشت.
همانگونه که در خرید یک محصول کوچک تمایل داریم که آن محصول را در سایت های اینترنتی بررسی نماییم و نظرات دیگر دوستان و توصیه های آنها را ببینیم و قیمت های برند های مختلف را مورد بررسی قرار دهیم یک گردشگر سلامت نیز در صورتی که بتواند کشور میزبان را بسنجد با اعتماد بیشتری دست به انتخاب می زند.
یکی از بزرگترین مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد این است که فعالان این حوزه دلالان می باشند که با هدف درامد بیشتر به این حوزه هم چون معاملات ملکی می نگرند و درک واضح و درستی از اینکه گردشگری سلامت با اعتماد سازی ملی در ارتباط نزدیک است و هر گردشگر ناراضی می تواند خدشه ای به برند ملی وارد نماید ندارند. و یکپارچگی صنعت گردشگری سلامت در بستر وب موجب شفافیت و صراحت می شود و صداقت بیان موجب اعتماد سازی می شود از طرفی با شرح فرایند سفر تا رسیدن به مقصد و عمل جراحی و خدمات پس از عمل و ….فاصله های فیزیکی از بین می رود.
برای مثال پزشکان و بیمارستان ها در نظر بگیرید
یکی از عمل هایی که در کشور ما با استقبال گردشگران سلامت مواجه است عمل های چشمی است ولی نام بیمارستان ها و پزشکان و متخصصان این حوزه در هیچ جا درج نشده است و در نظر بگیرید اگر در یک فضای وب نام بیمارستان و خدماتش ثبت شود و هر گردشگر بتواند نظرات گردشگران قبل را که از خدمات آن بیمارستان استفاده کرده اند ببیند دیگر ابهامی وجود نخواهد داشت از سوی دیگر بیمارستان ها نیز برای گرفتن نظرات مثبت بیماران بین المللی خود تلاش بیشتری خواهند داشت.متاسفانه امروزه با وجود اینکه ایران پتانسیل بسیاری بالایی در جراحی های چشمی دارد بیشترین گردشگران فقط از کشورهایی چون عراق هستند در حالی که می تواند به جایگاه قابل قبولی در سطح جهانی برسد.
در کنار هر عمل جراحی برای فراغت هر بیمار نیز می توان برنامه هایی داشت ولی از آنجایی که گردشگران سلامت با هدف یک جراحی قصد سفر کرده اند این برنامه بسیار محدود است و در فضای مجازی به راحتی می توان پیشنهاد های ویژه ای برای تجربه سازی در سفر برای گردشگران طراحی کرد و با توجه به سلایق و علایق و نظرسنجی از آن ها خاطرات خوبی برای آنها ساخت.از سوی دیگر یکی از اهداف خاطره سازی در گردشگری وایرال شدن عکس ها و فیلم ها است که هدفمند بودن برنامه ها و استراتژی های ملی و سازمانی موجب می شود نتایج بهتری داشت.
برای مثال به این بیندیشید که یک گردشگر روز تولد خود مهمان کشوری باشد اگر ما علایق آن فرد را ثبت شده داشته باشیم می توانیم یک روز فراموش نشدنی در کشورمان برای آن فرد بسازیم.
یکی دیگر از المان های تاثیر گذار در فضای وب خدمات هتل ها می باشد که در کشور ایران هیچ تمرکزی روی خدماتی که به گردشگران سلامت ارائه می شود وجود ندارد یکی از مشکلات عمل های جراحی برای گردشگران سلامت مراقبت های پرشکی بعد از عمل است که به وسیله هتل ها می تواند ارائه شود و در فضاهای وب به اطلاع مخاطبان رسانده شود.
از سوی دیگر از آنجایی که اغلب مسافران این حوزه بیمارند و نیاز به خدمات ویژه ای متناسب با احوال آنها باید در فرودگاه های کشور برای آنها در نظر گرفته شود. با استفاده از فضای وب باید این اطمینان خاطر را برای گردشگران سلامت ایجاد نماییم که از لحظه ی ورود آنها به کشورمان مراقبشان هستیم.